Je hypotheek oversluiten was nog nooit zo aantrekkelijk

Recordaantal Nederlanders sluit zijn hypotheek over

Door: Romy Veul

Datum: 16 mei 2022

Categorie: Oversluiten

Historisch straatje
Historisch straatje

Je hypotheek oversluiten betekent dat je een nieuwe (voordeligere) hypotheek afsluit. Veelgenoemde voordelen zijn betere voorwaarden en lagere maandelijke kosten. Weten of je hypotheek oversluiten loont? 

DOE DE BESPAARCHECK


Waarom zoveel mensen hun hypotheek oversluiten...

De nummer 1 reden waarom mensen oversluiten, is dat de hypotheekrente historisch laag ligt. Op 16 mei 2022 kan je een hypotheek voor 10 jaar vast met NHG afsluiten tegen 2,70% rente. Dat terwijl jaren geleden rentepercentages tot 5% gangbaar waren.

Het is niet zeker hoe lang de hypotheekrente nog relatief laag blijft. Sterker nog, de rente is weer stevig aan het stijgen! Wacht daarom niet totdat het te laat is. Doe nu de gratis bespaarcheck

Renterisico. Hypotheekrente stijgt 

De rente is in 2022 hard aan het stijgen. Vorig jaar lag de hypotheekrente (10 jaar vast met NHG) nog onder 1%. Inmiddels gaan we richting de 3%. Wanneer je rentevaste periode niet al te ver in de toekomst afloopt dan is het raadzaam om juist nu je mogelijkheden te checken.


Zekerheid over je maandlasten

Door je hypotheek over te sluiten, weet je zeker dat er 10 of 20 jaar niets aan je rentepercentage verandert. Juist in deze onzekere economische periode is dat een fijn idee. En je weet precies wat je de komende jaren aan maandlasten kwijt bent.


En de kosten voor oversluiten dan?

Je hypotheek oversluiten doe je niet zomaar. Je wilt zeker weten dat het je een mooie besparing oplevert – ook na aftrek van de boeterente. Je kunt nu eenvoudig in slechts 2 minuten berekenen hoeveel jij kan besparen. 

DOE DE BESPAARCHECK


Het goede nieuws: zeker als je vóór 2015 een hypotheek hebt afgesloten, is de kans groot dat oversluiten je heel wat scheelt – meer dan wat oversluiten je kost.

hypotheek oversluiten berekenen