ABN Amro
Argenta
Allianz
Aegon
Lloyds Bank
Munt Hypotheken
Florius hypotheken die meebewegen
Robuust hypotheken
Venn hypotheken
VISTA Hypotheken
Merius
Rabobank
Hypotrust
Woonnu

3 zekerheden van Hypotheek.nl

Onafhankelijk advies

Samen vinden we de beste hypotheek voor jou.

Veilig vanuit huis

Beeldadvies wanneer het jou uitkomt. Gewoon vanuit huis.

Gratis oriënterend gesprek

Goed om te weten: het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Hypotheek berekenen: zo doen wij dat

Het is belangrijk om te weten dat de hypotheekberekening slechts een indicatie geeft van jouw maximale hypotheek en bijbehorende maandlasten. Wij maken de maximale hypotheek berekening op basis van de standaardgegevens die jij invult. De berekening gaat uit van een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar. Dit is een veel gekozen hypotheekvorm en rentevaste periode. Het rentetarief dat wij gebruiken is altijd actueel en gaat uit van een gemiddelde in de markt.

Maximale hypotheek berekenen op laptop

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Wil jij precies weten hoeveel je kan lenen? Dan is het raadzaam om een gedetailleerde hypotheekberekening te laten maken door één van onze Hypotheekexperts. Onze experts kijken dan samen met jou naar het totale financiële plaatje. Van inkomsten tot uitgaven. Een maximale hypotheek is namelijk niet altijd verstandig. Financieel gezond blijven is veel belangrijker. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Vraag dan een gratis oriënterend gesprek aan met één van onze Hypotheekexperts.

Plan oriëntatiegesprek

Hypotheekexperts van Hypotheek.nl

Wat zeggen onze klanten?

Klanten waarderen ons met een:
9.5
222 reviews
Astrid
16-09-2021

Vriendelijk en accuraat geholpen. Verstand van zaken

Michael
15-09-2021

Het orientatiegesprek met de hypotheekadviseur was duidelijk. Vragen of onduidelijkheden werden op begrijpelijke manier uitgelegd waardoor deze werden ontnomen en er een heldere be...

peter keiijer
08-09-2021

Mevrouw Beusen is bijzonder goed op de hoogte en denkt goed mee. Het is gebleken dat zij inventief en proactief met de case omgaat. Prettig dat zij snel en recht door zee gaat. ...

Bas
03-09-2021

Het gesprek met Ruud heeft ons helderheid gegeven in onze financiële mogelijkheden voor de aanschaf van een koopwoning. De uitleg was helder en duidelijk.

Bert
27-08-2021

Open en eerlijk advies gekregen over de mogelijkheden met betrekking tot het maken van een vervolgstap in de aankoop van een nieuw huis en de verkoop van ons huidige huis. De daara...

Martin
25-08-2021

We hebben erg fijn en open gesprek gehad, Esmee dacht mee en legde alles helder uit - soms zelfs twee of drie keer. We kregen een goed overzicht en wat huiswerk zodat we op een fin...

Frans
23-08-2021

Esmee legt het goed en begrijpelijk uit, ze straalt rust en vertrouwen uit je mogen trots zijn dat Esmee bij jullie werkzaam is.

T.P. DERKS
20-08-2021

DUIDELIJK GESPREK, GOEDE INFORMATIE, VRAGEN WERDEN BEANTWOORD

Laurens
19-08-2021

open en behulpzaam bij kijken naar mogelijkheden en duidelijke uitleg aangaande de constructies

Erik
18-08-2021

helder en duidelijk verhaal. goed voorbereid. eerlijk advies: in mijn geval was dat 'niet handelen'

Hanneke
18-08-2021

Fijn gesprek! Duidelijke uitleg, enthousiast in het gesprek.

Invloed lage rente op hoogte hypotheek

De hypotheekrente is momenteel bijzonder laag en dat heeft een positief effect op de maximale hypotheek die je kan krijgen. Een lage rente zorgt ervoor dat je maandlasten ook lager zijn. En door deze lage maandlasten is er meer financiële ruimte voor een hogere hypotheek.

Op Hypotheek.nl houden we dagelijks de actuele rentestanden bij. Neem gerust een kijkje.

Overzicht van hypotheekverstrekkers

Veelgestelde vragen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel hypotheek je kunt krijgen, is afhankelijk van jouw situatie. Hiervoor kijken geldverstrekkers onder meer naar:

  • je inkomen;
  • je leeftijd;
  • of je een loondienstcontract hebt, zelfstandige bent of gepensioneerd bent;
  • of je in je eentje een huis koopt of samen met een partner;
  • wat je financiële verplichtingen zijn.

Gebruik onze maximale hypotheek berekening om een goede indicatie te krijgen. Wil je precies weten hoeveel je kunt lenen? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek met één van onze Hypotheekexperts.

Hoe wordt de maximale hypotheek berekend?

Je kunt met onze rekentool jouw maximale hypotheek berekenen. Je krijgt dan op basis van je ingevoerde gegevens een goede indicatie van wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.

De uitkomst van die berekening is gebaseerd op een annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar. Ook gaan we bij de berekening uit van de actuele rentestand. Met welke rente we hebben gerekend, zie je altijd bij de berekening staan.

Wanneer kom ik in aanmerking voor NHG?

Je komt in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) als je voldoet aan enkele voorwaarden. De belangrijkste voorwaarde is dat jouw hypotheek niet boven de zogenaamde NHG-kostengrens uitkomt. Voor 2021 is die grens vastgesteld op € 325.000. Als je extra hypotheek afsluit voor energiebesparende maatregelen, dan is de grens in 2021 € 344.500.

Wil je hier meer over weten? Lees ons artikel over de Nationale Hypotheek Garantie

Wat zijn mijn hypotheekmogelijkheden als ZZP’er?

Als ondernemer verloopt het aanvragen van een hypotheek net wat anders dan normaal. Maar ook als ondernemer zijn er zeker mogelijkheden om een hypotheek te krijgen. Als je minimaal één boekjaar als ondernemer hebt gedraaid, kun je bij verschillende hypotheekverstrekkers terecht voor een hypotheek. Als je minimaal drie jaar aan jaarcijfers kunt laten zien, gaan er nog meer deuren voor je open. 

Lees het volledige stappenplan voor ondernemers

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen met een studieschuld?

Een studieschuld heeft invloed op je maximale hypotheek. Met een studieschuld daalt je besteedbare inkomen. Daarom nemen geldverstrekkers de studieschuld mee in de berekening van jouw maximale hypotheek. Je maximale hypotheek ligt met een studieschuld wat lager. Het kan soms helpen om je studieschuld (volledig of gedeeltelijk) af te betalen als je een hypotheek afsluit.

Lees meer over de effecten van een studieschuld op je maximale hypotheek

Kennisbank

We begrijpen dat je goed geïnformeerd wilt zijn. Bij het afsluiten van een hypotheek komt immers veel kijken.

In onze kennisbank vind je nuttige info over veel financiële vraagstukken, geschreven in begrijpelijke taal.

Ga naar de kennisbank

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan of stel je vraag direct via Whatsapp. Wij helpen je graag verder.

Stel je vraag via Whatsapp

Klanten geven ons een:

222 beoordelingen

9.5